Historie

Op 16 februari 1947 werd Henk Welte geboren als zoon van Willy en Marie Welte, op de boerderij aan de Beerseweg 9 te Oirschot. Vader en moeder Welte waren harde werkers en hadden een landbouwbedrijf met veel vee en grond. Als kind al kreeg Henk met de paplepel ingegeven 'er moet gewérkt worden voor de kost' en daarnaast 'zuinig zijn'. Die twee kerngegevens, zouden de basis vormen van Henk Welte als ondernemer.

Als 13-jarige jongen ging Henk met paard en wagen het land van zijn ouders bewerken. Oogsten, dorsen, zaaien, maaien en alles wat daarmee te maken had. Vervelend alleen was, dat Henk niet altijd dáár aankwam waar hij bedoelde, want het paard bepaalde in regelmaat zijn eigen koers en niet die van Henk. Tijd en ontwikkelingen gingen verder en Henk droomde van de aanschaf van een tractor. Daarmee zou hij namelijk nóg meer werk kunnen verzetten. Maar ja, zo een machine, een echte McCormick moest het worden, kostte een kapitaal en waar haalde hij het geld vandaan, ……..vader Welte misschien ? Vader Welte kende zijn zoon als geen ander, was apetrots op hem en wist over wat voor een doorzettingsvermogen hij beschikte. Hij steunde hem volledig, maar vond ook dat zijn zoon moest leren 'als je een lening afsluit akkoord, maar die moet je ook zélf weer terugverdienen'. Het loonwerkersbedrijf draaide enorm en Henk ging door, hij wilde meer...

Door een bedrijfsongeval, klemde Henk op 16-jarige leeftijd zijn pink af. Met het kleine bedrag aan smartengeld wat hij enkele jaren later ontving, kocht hij zijn eerste vrachtwagen. Want in vrachtvervoer zag hij wel brood. Ook deze tak van sport zou hem goed afgaan, hij ging ervoor met hart en ziel. Hij vestigde zijn bedrijf op de voormalige boerderij van zijn ouders in Oirschot, waar het tot op de dag van vandaag nog gevestigd is. Zijn grote liefde werd zijn transportbedrijf, zijn passie bleef het landbouwbedrijf.

Na vele jaren groente en fruit vervoert te hebben vanaf en naar de veiling in Veldhoven. Echter de veiling sloot op gezette tijden en dan konden de tuinders en groothandels er niet meer terecht, dus Henk besloot om een stuk grond te kopen achter de veiling op daar een hal te bouwen waar de handelaren en tuinders ook na de openingstijden van de veiling terecht konden, zodat Henk het vervoer van en naar de veiling kon verzorgen. Dit was de start van de tweede vestiging van Henk. Na jaren ging de huidige veiling weg uit Veldhoven, dus moest Henk het pand in Veldhoven ook voor andere doeleinden gaan gebruiken. Gedurende de jaren is het pand in Veldhoven van binnenuit drastisch veranderd en zijn er tal van koel- en vriescellen geplaatst.

In 2013 is Henk begonnen met de uitbreiding van het terrein in Oirschot. Het terrein is uitgebreid met zo’n 3000m2 en om de klanten nog beter te kunnen bedienen is er een weegbrug geplaatst zodat alle vrachten gewogen kunnen worden. In 2014 zal op hetzelfde terrein in Oirschot ook een truck wasstraat gebouwd worden zodat het materieel altijd keurig voor de dag zal komen.

Met zijn motto; altijd, dag en nacht, alle dagen van de week, klaar staan voor je klant, maakte hij het bedrijf tot wat het nu geworden is. 

Henk Welte
Oprichter van Welte Transport